Hierbas de Ibiza
Ibiza in a bottle.




Hierbas Ibicencas van de familie Mari Mayans (bestaan al sinds 1880), afkomstig uit Ibiza, is een traditionele kruidenlikeur, gemaakt met 18 verschillende ingrediënten. Men gebruikt vooral wilde kruiden (o.a. rozemarijn, munt, tijm), zaden en fruit (o.a. sinaasappelschil en blad van citroen). Enkele van deze ingrediënten komen alleen voor op Ibiza. De kruiden komen van diverse velden verspreid over het eiland en worden vaak met de hand geselecteerd. De basis van Hierbas is een distillaat van anijszaad waar suiker aan wordt toegevoegd voor de alcohol. De kruiden worden apart geëxtraheerd en daarna geblend met het anijsdistillaat. Met deze bereidingswijze garanderen ze de kwaliteit van het product. De kleur van Hierbas komt door de sinaasappelschil. De blend heeft 6 weken nodig om op de juiste kwaliteit en smaak te komen. Daarna wordt deze gebotteld. Hierbas wordt gedronken na de maaltijd in een cognac glas met of zonder ijs of als chupito (shot) in de clubs/bars, maar is ook lekker in cocktails. Deze likeur heeft een alcoholpercentage van 26%.
Het is een must-try voor liefhebbers van kruidenlikeuren en iedereen die de smaak van Ibiza wil ontdekken.
Op Ibiza is er geen bar, club of restaurant wat geen Hierbas schenkt. Het maakt niet uit waar je bent, of je nu aan het lunchen bent op het strand, een sunset pakt op een mooie spot, uit gaat in een van de clubs, of gezellig thuis op je terras, het wordt overal en altijd gedronken. Er is een duidelijke verbinding met het hart van het eiland en het hart van de lokale bevolking. Hierbas Ibicencas is niet alleen een heerlijke likeur maar staat ook voor traditie, leef en laat leven. Hierbas is the spirit of Ibiza!​

