top of page

Honey

raw, wild and natural

from Sardinia

IMG_3190.PNG

Asphodel is een gemeenschap van Italiaanse imkers van het eiland Sardinië die besloten hebben hun krachten te bundelen om hun lokale, rauwe, wilde en natuurlijke honing aan de wereld te verkopen. 
De honing wordt geproduceerd in een Blue Zone-gebied, een van de vijf locaties in de wereld waar mensen langer leven dankzij het dieet: de honing is een belangrijk onderdeel van dit dieet en maakt het verschil in de kwaliteit van de honderdjarige mensen die er wonen . 
Hun droom is om de eerste gemeenschap van duurzame imkers te worden die zowel voor de lokale als de externe markten geproduceerd zonder gebruik van pesticiden of extra suiker om bijen te voeding: ze producenten alleen natuurlijke en rauwe honingen. 

Miele di Cardo - wilde distelhoning

Het is een zeer fijne honingsoort, die zeer gewaardeerd wordt vanwege zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen. 

Wordt geproduceerd in het vroege voorjaar dankzij de bloemen van de witte wilde distel, een typische plant op het platteland van Sardinië. 

Rauwe wilde distelhoning wordt door de lokale bevolking gekoesterd vanwege de cardiovasculaire voordelen en het zoete maar toch kruidige aroma. 
De kaneelgeur en zoete smaak maken het een perfecte combinatie voor sterkere kazen.

IMG_3191.jpg
IMG_3195.jpg
Miele di Asfodelo - wilde witte Asphodelhoning

Sardinië is het gebied waar u de Asphodelplant het gemakkelijkst kunt vinden. Deze plant bloeit als eerste in de late winter en is een onschatbare hulpbron voor bijen om na de koude winter weer op gang te komen.

De honing die door deze wilde plant wordt geproduceerd, is
herkenbaar omdat deze een veel lichtere kleur heeft dan andere soorten honing, bijna kristalhelder. Daarom wordt deze honing ook wel witte honing genoemd!

De smaak is zeer delicaat en verfijnd, maar tegelijkertijd zoet en intens, met een vleugje vanille nasmaak met een zure toon. Het aroma doet denken aan de citrustonen van amandelbloesem.

Mediterrane Bush honing

Mediterrane bushhoning is de millefiorihoning die typerend is voor de bergachtige gebieden van Sardinië. Hier creëren de wilde bloemen van Erica Arborea, Lavandula, Asphodel, Cistus, Rosemary en een groot aantal wilde distels een steeds veranderende en intrigerende mix. De smaak verandert van jaar tot jaar, maar is altijd gekoppeld aan een bepaald aroma, waardoor hij herkend kan worden tussen de talrijke soorten millefiori uit andere gebieden en landen.
De resulterende blend is ongeëvenaard vanwege zijn rijke, kruidige aroma; als de honing rijker is aan Lavandula, zal deze een zachtere smaak en een balsamico-aroma hebben. Als heide of distel de boventoon voert in de wilde bloemen, zal de smaak rijker zijn en het aroma pittiger.

IMG_3193.jpg
IMG_3194.jpg
Wilde Lavendel honing

Lavendel (Lavandula) is een aromatische plant uit de muntfamilie die enkele tientallen verschillende variëteiten omvat en voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van de geurige lavendelolie, maar ook voor sierdoeleinden.
Lavendelbloemen zijn echter ook een voedselbron voor honingbijen en hun nectar wordt gebruikt om lavendelhoning te maken.


Lavendelhoning is een delicate, aromatische monoflorale honingsoort met meerdere gunstige gezondheidseffecten, met name antibacteriële en antiseptische werking, antioxiderende en spijsverteringsvoordelen en verzachtende eigenschappen.

Wilde Eucalyptus honing

Eucalyptus is een van de meest populaire essentiële oliën die worden gebruikt in diffusers voor aromatherapie om de ontspanning te verbeteren. De scherpe aroma's worden ook gebruikt in inhalatoren, massagebalsems, reinigingsoliën en textielverfrissers om astma te behandelen, spieren te kalmeren en huishoudelijke oppervlakken en kleding te reinigen en te desinfecteren.

Eucalyptushoning heeft niet alleen alle bijzonderheden van de essentiële oliën, maar heeft ook een bijzondere smaak die doet denken aan de geuren van Australië.

IMG_3192.jpg
bottom of page