top of page

Honey

raw, wild and natural

IMG_3190.PNG

Asphodel is een gemeenschap van Italiaanse imkers van het eiland Sardinië die besloten hebben hun krachten te bundelen om hun lokale, rauwe, wilde en natuurlijke honing aan de wereld te verkopen. 
De honing wordt geproduceerd in een Blue Zone-gebied, een van de vijf locaties in de wereld waar mensen langer leven dankzij het dieet: de honing is een belangrijk onderdeel van dit dieet en maakt het verschil in de kwaliteit van de honderdjarige mensen die er wonen . 
Hun droom is om de eerste gemeenschap van duurzame imkers te worden die zowel voor de lokale als de externe markten geproduceerd zonder gebruik van pesticiden of extra suiker om bijen te voeding: ze producenten alleen natuurlijke en rauwe honingen. 

Miele di Cardo - wilde distelhoning

Het is een zeer fijne honingsoort, die zeer gewaardeerd wordt vanwege zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen. 

Wordt geproduceerd in het vroege voorjaar dankzij de bloemen van de witte wilde distel, een typische plant op het platteland van Sardinië. 

Rauwe wilde distelhoning wordt door de lokale bevolking gekoesterd vanwege de cardiovasculaire voordelen en het zoete maar toch kruidige aroma. 
De kaneelgeur en zoete smaak maken het een perfecte combinatie voor sterkere kazen.

IMG_3195.jpg
IMG_3191.jpg
Miele di Asfodelo - wilde witte Asphodelhoning

Sardinië is het gebied waar u de Asphodelplant het gemakkelijkst kunt vinden. Deze plant bloeit als eerste in de late winter en is een onschatbare hulpbron voor bijen om na de koude winter weer op gang te komen.

De honing die door deze wilde plant wordt geproduceerd, is
herkenbaar omdat deze een veel lichtere kleur heeft dan andere soorten honing, bijna kristalhelder. Daarom wordt deze honing ook wel witte honing genoemd!

De smaak is zeer delicaat en verfijnd, maar tegelijkertijd zoet en intens, met een vleugje vanille nasmaak met een zure toon. Het aroma doet denken aan de citrustonen van amandelbloesem.

IMG_3193.jpg
IMG_3194.jpg
IMG_3192.jpg
bottom of page