top of page

Mr. Jones Thee

Elke kop Mr. Jones thee is een reis op zich. Met een breed scala aan smaken, variërend van verfijnde klassiekers tot gedurfde nieuwe melanges, biedt Mr. Jones een zintuiglijke ervaring die liefhebbers van thee keer op keer betovert. Of je nu de voorkeur geeft aan de diepe rijkdom van zwarte thee, de kalmerende tonen van groene thee, of de bloemige aroma's van jasmijnthee, Mr. Jones heeft iets voor elke theeconnaisseur.

Mr. Jones gebruikt de pure eigenschappen van alle theesoorten, kruiden en andere ingrediënten. De thee van Mr. Jones wordt namelijk niet gearomatiseerd of gemelangeerd met andere theesoorten.. Zij maken alleen gebruik van ingrediënten uit de beste theegebieden en tuinen. De Mr. Jones thee bevat geen kunstmatige toevoegingen, daardoor kan jij genieten van de meest pure smaken, en de heerlijke aromatische geur. Vooral de Chinese thee van Mr. Jones heeft een heerlijke geur, dit komt omdat zij het bloemblad toevoegen tijdens het productieproces.

550x423_edited_edited.jpg

CAPE FAREWELL: Biologische rooibos uit Zuid-Afrika

Rooibos groeit enkel in een relatief klein gebied op de Westkaap in Zuid-Afrika. De naaldvormige blaadjes van de plant worden geoxideerd, hetgeen de drank zijn uitgesproken mahonie-achtige kleur geeft. En daar het geen echte thee is (niet afkomstig van de ‘Camellia Sinensis’) bevat rooibos geen caffeïne. Het bevat bovendien weinig tanine en relatief veel anti-oxidanten. Mr. Jones denkt bovendien dat hij de lekkerste rooibos vond, nabij Cape Farewell...

Schermafbeelding 2024-03-06 om 13.56.40.png

INSTANT KARMA: Biologische Chai kruiden en specerijen, een Garam Massala met ondermeer zoethout, gember en kaneel.

 

Deze ‘warme’ kruiden en specerijen-melange bevat voornamelijk Ayurvedische kruiden uit India, zoals kaneel, zoethout, gember, anijszaad, kardemom, korianderzaad, geelwortel, kruidnagel en zwarte peper. Instant Karma is derhalve een ‘garam massala’ of ‘chai’, speciaal gemelangeerd voor Mr. Jones.

Schermafbeelding 2024-03-06 om 14.06.22.png

STUNNING SOFIA:  traditionele groene Chinese thee met natuurlijke Jasmijn.

Jasmijnbloesem wordt vroeg in de morgen geplukt als de kleine bloemblaadjes nog dicht zijn. De bloemen worden koel bewaard tot de avond valt. Vroeg in de avond, als de bloemknopjes beginnen te openen, wordt de groene thee vermengd met de jasmijn bloemen. Als deze‘s nachts volledig opengaan geven ze hun aromatische geur af aan de thee. Dit duurt zo’n vier uur en wordt zes tot acht keer herhaald, totdat de thee op smaak is gebracht.

HOTEL D'AMOUR: Traditionele Chinese thee op smaak gebracht met natuurlijk Rozenblad.

De beste natuurlijke rozenthee ontstaat wanneer rozenblaadjes uitgespreid worden bovenop de de thee tijdens het oxidatieproces. Sommige blaadjes blijven in de thee achter als decoratie. In China worden rozen doorgaans gebruikt om zwarte thee op smaak te brengen, resulterend in een thee die ‘rose congou’ wordt genoemd.

MONKEY'S WEDDING: Biologische Earl Grey uit India

Earl Grey thee is een zwarte thee waaraan olie uit de schil van de Bergamot sinaasappel is toegevoegd. Bergamot is de etherische olie van deze peervormige citrusvrucht, een kruising tussen een sinaasappel en een limoen. Deze geurige vrucht komt oorspronkelijk uit Calabrië, in het zuiden van Italië.

Schermafbeelding 2024-03-03 om 17.31.22.png

CHEF CHAOUN: Biologische groene thee met muntblad

Marokkaanse muntthee is een groene thee, gewoonlijk Chinese ‘gunpowder’ of Chun Mee, die een zo’n kwartier gekookt wordt en waar suiker aan toe wordt gevoegd. De thee wordt vervolgens uitgeschonken op vers muntblad. Naar goed gebruik wordt de thee de hele dag gedronken en veelal - als blijk van gastvrijheid - geserveerd aan bezoek.  De thee wordt traditioneel door het hoofd van de familie gezet.

Schermafbeelding 2024-03-06 om 14.04.56.png

LULU'S GARDEN: Traditionele zwarte Chinese thee met natuurlijke lychee bloesem

Overeenkomstig met de wijze waarop rozenthee haar heerlijke smaak en geur krijgt, wordt deze zwarte thee met bloesem van de Lycheeboom (Litchi Chinensis) op smaak gebracht. De bloesemblaadjes worden  uitgespreid over de de thee terwijl deze oxideert. Het geeft de zwarte thee een subtiel bloemige en vrolijke smaak.

Schermafbeelding 2024-03-06 om 14.08.23.png
IMG_2774.JPG

NATURAL HIGH: Biologische kamille uit Egypte

Kamille (naar het Griekse woord ‘grondappel’) wordt gezien als een van ‘s werelds meest verzachtende kruiden. Het helpt bij het verminderen van stress en slapeloosheid, dient de spijsvertering en kan helpen bij het verminderen van bacteriële infecties. 

Mr. Jones geeft de voorkeur aan de eerste pluk van het jaar. Deze kamille geeft het beste infusie, met de meest appelachtige smaak.

bottom of page