top of page
Niida Saffraan

Saffraan wordt wel eens het rode goud of het juweel van de gastronomie genoemd...

Hamid Hisari, 16 jaar geleden uit Afghanistan gevlucht om politieke redenen, importeert Afghaanse

saffraan van de hoogste kwaliteit met zijn bedrijf Niida-Saffraan uit Oostende.

“Ons doel is om de onbetwiste referentie te worden voor hoogwaardige saffraan in België, en vervolgens

in de Benelux, door erkend te worden door de grootste namen in de Belgische gastronomie, aldus Hamid Hisari.

En dit met de nadruk op kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid”.

(uit artikel van Horeca Magazine)

Zuivere saffraan uit Afghanistan komt voort uit een unieke mix van grond, water en zon. De rijkdom en vruchtbaarheid van de bodem, de zuiverheid van het mineraalhoudende water, een droog klimaat en overvloedige zonneschijn maken de productie mogelijk van de beste saffraan ter wereld.

Saffraan komt van de delicate, fluweelpaarse Crocus Sativus of de saffraankrokus, die één keer per jaar openbloeit. De bloemen worden uitsluitend met de hand geplukt, bij zonsopgang, wanneer ze nog maar net uit de aarde komen en voordat ze in bloei staan.

Elke bloem geeft 3 meeldraden. Om 1 kilo saffraan te maken zijn er zijn 200.000 meeldraden nodig.

Het vergt dus vele uren werk om dit  product van uitzonderlijke kwaliteit te verkrijgen. 

Daarom heeft NIIDA-saffraan contact opgenomen met producenten van biologische saffraan in het berggebied van Herat om u een saffraan van hoge kwaliteit aan te bieden die uitsluitend door vrouwen wordt geteeld.

We bieden u de saffraan in verschillende, gebruiksvriendelijke vormen aan:

100% zuivere,  natuurlijke Afghaanse saffraan die al viermaal bekroond werd. Er komen geen smaakstoffen noch kleurstoffen of additieven aan te pas.

   Een verwennerij van uw smaakpapillen en een zorg voor uw gezondheid.

– biologische acaciahoning uit Piemonte (IT), gemengd met de NIIDA-saffraan stampers om de subtiele smaak te versterken

– biologische Fleur de Sel, geoogst in het hart van de zoutmoerassen van de Camargue in het zuiden van Frankrijk, op smaak gebracht met de NIIDA-saffraan

Bovendien is zuivere saffraan één van de meest geneeskrachtige planten die er bestaan. Saffraan is namelijk rijk aan antioxidanten, met antivirale, ontstekingsremmende, antibacteriële en kankervoorkomende eigenschappen. Saffraan is een uitstekend stimulerend middel voor het spijsverteringsstelsel in zijn geheel. Daarnaast wordt saffraan gebruikt als antidepressivum en als stressremmer. Gebruik van saffraan helpt ook tegen de kleine winterkwaaltjes, want het is een zeer goede stimulans voor het immuunsysteem. Tenslotte heeft het ook een gunstige invloed op de bijnieren (energieklieren bij uitstek) die helpen de energiebalans van het menselijk lichaam te herstellen door de productie van belangrijke hormonen te bevorderen. De saffraan moet wel toegevoegd worden aan niet-gekookt water om de geneeskrachtige werking ervan niet teniet te doen.

2023-11-1.jpeg
logo_NiidaSAFFRAAN_edited.jpg
2023-11-10.jpeg
carré.png
NiidaSaffraan-by-AS-Deldycke-05-1100x1100.jpeg

 

NIIDA-saffraan thee

1- Verwarm 1 liter water tot 80 à 90 graden, waarmee u voorkomt dat het water te heet is.

2- Giet het heet water in een theepot.

3- Voeg 10-15 stampers toe en laat het 10 minuten trekken.

4- Schenk de thee in de kopjes en geniet ervan.

Tips: Gebruik honing om uw kopje thee zoeter en lekkerder te maken!

NiidaSaffraan-by-AS-Deldycke-23-scaled-e1645444026643.jpeg
347237577_260541629914211_3975431717561012251_n.jpeg

Ontdek tevens de nieuwste exclusieve creatie:

de Belgische Niidda praline met saffraan.

In samenwerking met marsepeinmeeester en chocolatier Anthony Lams en Dario Delhaise, 

werden er pralines samengesteld die een buitengewone smaakervaring beloven.

Maak je klaar om een nieuwe dimensie van smaken en heerlijke aroma's te ontdekken.

Khwaraka - Sisters Saffron Gin

5D985E0B-8F02-4B7E-B798-18C8BD1C0988.JPG

“De verboden gin” gemaakt door Barin & Mariam, 2 zussen die op jonge leeftijd noodgedwongen hun thuisland Afghanistan ontvluchtten.

Dit om te ontsnappen aan het traditionele leven, onder het regime van

de taliban, dat hen daar te wachten stond.

Deze gin is gemaakt op basis van Afghaanse saffraan en vanille.

Het is een sublieme, zachte en kruidige gin met grondstoffen uit hun

land van herkomst, maar ook uit hun nieuwe thuisland.

De gin is ook verrassend in een leuke cocktail door zijn goudgele kleur, maar Khwaraka gin kan eveneens bekoren als digestief.

Khwaraka betekent trouwens ‘zusjes’ in het Perzisch.

bottom of page